Erős napsütés jellemző a hálószobánkra, milyen textilt javasol?

Több speciális textil is létezik erre a feladatra. Közös jellemzőjük: a belső oldal textil textúrája barátságos felületet biztosít, míg a külső felülete reflexiós bevonattal van ellátva.

Milyen károsodás éri a lángálló szalagfüggönyt, ha nyílt láng éri?

A lángálló szalagfüggöny 98% víztiszta üvegszövet. A szövet összetartására ( az üveg szálak könnyedén elcsúsznak egymás mellett) , színes műanyag filmet ( PE, PU) hordanak fel. Ez a fim a szép színeivel dekoratívvá, és fizikai igénybevétellel szemben ellenállóvá teszi. Ha nyílt láng éri a szövetet, enyhe füstképződés mellett oxidálódik a film, de az üvegszál vázszövet sértetlen marad.

Fokozott tűzvédelmi előírások esetén is vállalnak szalagfüggönyözést?

Természetesen vállalunk!
Több szintű tűzállósági fokozatoknak is megfelelnek az anyagaink egy része.
Vannak teljesen tűzálló anyagok és vannak mérsékelt tűzállósági fokozatoknak megfelelőek.

Íves szalagfüggönyt szeretnénk, megoldható a karnis ívelése?

Természetesen megoldható. Nyilván a hajlíthatóságnak vannak korlátai, de átlagos építőipari megoldások esetén sikeresen megbirkózunk a feladattal.

Szalagfüggöny tisztítást is vállalnak?

Igen, vállalunk szalagfüggöny tisztítást is , de ma már olyan olcsóak a textiljeink, olcsóbb új textilre cserélni, amire még két év garanciát is vállalunk, mint a régivel bíbelődni.

Már felszerelték a szalagfüggönyt, de egy oldalra gyűjt. Utólag változtatható?

Igen, utólag is változtatható, kétoldali gyűjtésre, de az átalakítás többletköltséggel jár.

Lemosható a szalagfüggöny?

A szalagfüggönyök többsége helyszínen, illetve szakműhelyben tisztítható, viszont van egy-két szalagfüggöny típusunk amely használat során moshatók. Ezek leginkább egészségügyi és élelmiszeripari felhasználásra ajánlottak, de az élet számos területén is elfogadottak (laboratórium, oktatás, stb.)