Több speciális textil is létezik erre a feladatra. Közös jellemzőjük: a belső oldal textil textúrája barátságos felületet biztosít, míg a külső felülete reflexiós bevonattal van ellátva.

A lángálló szalagfüggöny 98% víztiszta üvegszövet. A szövet összetartására ( az üveg szálak könnyedén elcsúsznak egymás mellett) , színes műanyag filmet ( PE, PU) hordanak fel. Ez a fim a szép színeivel dekoratívvá, és fizikai igénybevétellel szemben ellenállóvá teszi. Ha nyílt láng éri a szövetet, enyhe füstképződés mellett oxidálódik a film, de az üvegszál vázszövet sértetlen marad.

Természetesen vállalunk!
Több szintű tűzállósági fokozatoknak is megfelelnek az anyagaink egy része.
Vannak teljesen tűzálló anyagok és vannak mérsékelt tűzállósági fokozatoknak megfelelőek.

Természetesen megoldható. Nyilván a hajlíthatóságnak vannak korlátai, de átlagos építőipari megoldások esetén sikeresen megbirkózunk a feladattal.

Igen, vállalunk szalagfüggöny tisztítást is , de ma már olyan olcsóak a textiljeink, olcsóbb új textilre cserélni, amire még két év garanciát is vállalunk, mint a régivel bíbelődni.

Igen, utólag is változtatható, kétoldali gyűjtésre, de az átalakítás többletköltséggel jár.

A szalagfüggönyök többsége helyszínen, illetve szakműhelyben tisztítható, viszont van egy-két szalagfüggöny típusunk amely használat során moshatók. Ezek leginkább egészségügyi és élelmiszeripari felhasználásra ajánlottak, de az élet számos területén is elfogadottak (laboratórium, oktatás, stb.)