címlapoldaltérképkapcsolat

Partneroldalaink:
Ön jelenleg cégünk szalagfüggönyökkel foglalkozó partneroldalát kereste fel.
További oldalak:
www.reluxa.eu
www.napellenzo-napernyo.hu

Cégünk teljes termékkínálatához kérjük látogassa meg központi oldalunkat:
www.euroland.hu

OKJ képzés

Mobiltelefonjával olvassa le a vonalkódot!

Az oldal nyomtatása.

szalagfüggöny anyaga


A szalagfüggöny legnagyobb részét a textil teszi ki. Ezek többsége poliészterből szőtt szövet. A szövetképük nagyobb részt hagyományos szövet, de az igényesebb textilek Jacquard szövetekből készülnek.
A textilek tartását, szép, párhuzamos esését általában valamilyen poliuretán fedőréteggel látják el, ami merevítés, keményítés mellett még antisztatikus védőréteget is biztosít.

A fényzáró textilekre általában a poliészter hordozó váz szövet és a felületükbe integrált PVC kitöltő anyag a jellemző. Vannak olyan textilek is amelyek egyik oldala alu-pigmentált. Itt a dekoratív megjelenés mellett a hő-visszaverés nagyon domináns jellemző.

A szigorodó tűzvédelmi előírások hatására a textilgyártók megalkották a lángálló szalagfüggöny textilt. Ezek a textilek üvegszálból szőttek. A textil szerkezet rögzítését a szövés után melegen felhordott színes poliészter vagy poliuretán filmmel oldják meg.

Ha ezeket a textileket nyílt láng fölé helyezzük, nem lobbannak lángra. A vékony rögzítő-film egy minimális füstképződés mellett oxidálódik és sértetlenül megmarad az üveg szövet.


A textil helyett ma már hengerelt alumínium szalagot is használnak. Ezek általában 89mm szélesek és egy enyhe domborulatra görgőzik a reluxához hasonlóan, hogy merevebb legyen a tartásuk.

A naturális anyagok térnyerésével a fa és bambusz "textilek" is divatba jöttek. Alkalmazásukkal nagyon szép térelválasztásokat is megvalósíthatunk.

A szalagfüggöny tartószerkezetét karnisnak hívjuk. A karnis egy sajátosan kialakított alumínium profil, melyben egy alakos alumíniumtengely van, ami a szalagokat tartó poliamidból fröccsöntött kocsikon keresztül a textil lamellák forgatását, míg a kocsikon átvezetett polipropilén zsinórok a textilek elhúzását oldja meg. A tengely forgatását egy polipropilén zsinórra fröccsöntött gyöngyöcskékkel oldjuk meg, melyet az alakja miatt gyöngyláncnak, vagy forgatóláncnak nevezzük.

A textilek feszességét a szalagok aljában helyezett súlyok garantálják.
A szalagfüggöny súly anyaga horganyzott acél polietilén burokban vagy kőporral nehezített polisztirol. Ezeket a súlyokat a textilek aljába hegesztett zsebbe helyezzük. A szalagokat egy lánccal fogjuk össze.címlap | oldaltérkép | adatvédelmi elveink | felhasználási feltételek | impresszum
© 2000-2017 EuroLand Csoport - szalagfuggony.net Budapest, Pécs